Viides tarina?

Tänään muusa on ollut ennemminkin vastahankainen kuin -hakoinen. Koko päivä on tuntunut vastavirtaan soutamiselta. Ilman airoja. Kaunis päivä, mutta silti täytyi ihan pakottaa itseni ulos.

Vihdoin nukahdin sohvalle viiden maissa ja kun heräsin, olo oli kuin uusi. Päätin kuitenkin ottaa rauhassa ja toivoin, ettei tarina-Tardiksesta nousisi mitään hankalaa. Kirjapallon ehdottamat sanat olivat kuin halaus. Keitin teetä ja istuin keittiönpöydän ääressä ja raapustin muistivihkoon pienen kuvauksen. En edes yritä enempää. Joskus täytyy olla itselleen ystävällinen.

***

Puro punoo lettejä auringonsäteistä kiviensä lomaan. Pieni lintu uskaltautuu vihdoin kiveni lähelle. Se nokkaisee sämpylänmurun hiekanjyvien seasta. Kun se on löytänyt kaikki muruset, se sirkuttaa hieman kärsimättömänä. Kerron sille, että ehdin syödä jo evääni. Jos se ei olisi ollut niin arka, sille olisi säästynyt enemmän. Kaivan eväspussin repusta ja varistelen viimeisetkin rippeet hiekalle. Lintu säikähtää paperipussin kahahdusta, mutta hyppii pian takaisin.

Aurinko ei ole ehtinyt vielä lämmittää kiveä jolla istun, joten takapuoltani alkaa paleltaa. Nousen jaloittelemaan. Kävelen vähän matkaa yläjuoksulle päin, kunnes pusikko tulee vastaan. Käännyttyäni huomaan, että kohdasta näkyy joelle. Puro yhtyy siihen vain muutaman harppauksen päässä. Padot on suljettu, vesi on matalaa ja virtaa laiskasti. Pajunkissat ovat työntäneet korvannipukkansa tunnustellen esiin.

Routa alkaa vähitellen vapauttaa mudan ja maan tuoksua kylmästä kourastaan. Enää muutama viikko niin sen sormien välistä mahtuvat kaislanalutkin työntämään kärkensä esiin keväälle tervehtiäkseen.

Nostan kasvoni aurinkoon ja kerron sille miten paljon sitä olen kaivannut.

***

Päivän sanat olivat “sämpylä” ja “puro”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s